Marakeş gece hayatı

Atlantik ile Fas arasında bir bağlantı oluşturan Marakeş, Fas'ın ilk başkenti olma özelliği ile dikkat çekiyor. Ülkenin ekonomik kalkınmasına oldukça katkı sağlayan Marakeş, diğer Afrika şehirleri arasında gece hayatıyla farklı bir üne sahip.

F5HABER F5HABER
Marakeş gece hayatı

Marakeş'e Nasıl Gidilir?

SunExpress ile Fas'ta bulunan Marakeş şehrine uçak yolculuğu ile ulaşabilirsiniz. Ülkemizden vize istemeyen Fas, 6 ay geçerli pasaport sahiplerine kapısını açıyor.

Gece Kulüplerinde Farklı Bir Dünya

Genel olarak fazla pahalı olmayan bir hayata sahip Marakeş'te gece ise durum tam anlamıyla tersine dönüyor. Hemen hemen her gece kulübünde giriş ücreti gerekiyor. Ortalama 15 ile 20 dolar civarı olan gece kulüplerine giriş ücreti mekandan mekana farklılık gösteriyor. Tüm gece kulüplerinde oldukça lüks bir ortam karşılıyor misafirleri. Marakeş'in gündüz mütevazi yaşamı gece adeta lüks bahçesine dönüşüyor.

Marakeş'te bulunan çoğu gece kulübünde oryantal dans gösterileri hakim. Eğlence hayatındaki kaliteyi gece kulüplerine ilk girdiğiniz anda fark etmeniz mümkün. Marakeş'in en iyi gece kulüpleri Gueliz bölgesinde bulunur. Tüm 5 yıldızlı otellerin bu çevrede toplanması otellerin üst katlarında inanılmaz manzaralara sahip gece kulüplerine de sahne hazırlıyor. Marakeş'teki 5 yıldızlı otellerin roof'larında geçireceğiniz bir gece, sizin için unutulmaz anlar yaratacak. Oteller dışında da bar ve gece kulüplerini bulmak mümkün. Özellikle 5.Muhammed caddesinde sıralanan eğlence yerleri, Marakeş gece hayatı denince akla geliyor. Gece kulüplerine girmek için kıyafet zorunluluğu yok. Her kitleden kişiler Marakeş gece hayatında istediği yerde olabilir ve gecenin tadını çıkarabilir.

Marakeş gece hayatı denince atlanmaması gereken bir ayrıntı daha var. O da meydan sanatçıları. Jeema el Fna meydanı tüm sokak sanatçılarının ve halkın toplanma yeri. Gece boyunca her türden müziğe tanıklık edebilen meydanda farklı gösteriler de halkı coşturuyor. Özellikle turistlerle dolup taşan meydan, gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlence vaad ediyor. Bu meydanda sürekli para isteyen küçük bir kitle de bulunuyor. Gece boyunca dikkatli olmakta fayda var.

Ünlü turistik yerlerden sayılan Marakeş'te ayrıca yılın birçok döneminde özel festivaller düzenleniyor. Marakeş seyahatini bu dönemlere denk getirmek eğlence hayatına farklı bir boyut getirebilir.

Marakeş'te düzenlenen festival listesi:

4L Trophy Spor Festivali (Şubat)

Arts in Marrkesh International Biennale (Kasım)

Fes Festival of World Sacred Music (Haziran)

Frendship Festival (Mayıs)

Geleneksel Imilchil Festivali (Mayıs)

Sand Marathon (Nisan)

Marakeş Uluslararası Film Festivali (Aralık)

Marakeş Maratonu (Ocak)

Arkadaşlık ve Dostluk Festivali (Mayıs)

Marakeş Uluslararası Sihir Festivali (Mart)

Uluslararası Salsa Festivali (Ekim)

Bu festivallerin yanında yılın birçok döneminde ayrıca müzik festivalleri de düzenlenmekte. Eğlence
hayatının şehrin en önemli özelliği olduğu düşünülürse festivallerin eğlence düzeyleri hakkında da düşünce geliştirilebilir.

Marakeş Hakkında Önemli Bilgiler

Güvenlik sorunlarının yüksek derecede yaşanmadığı şehirde küçük çaplı kapkaç olayları harici önemli bir sorun yaşanmaz. Bu sorunu da azaltmak için nakit para taşımamak tercih edilebilir. Şehrin hemen hemen her yerinde bulunan ATM'ler istediğiniz her anda nakit para probleminizi çözebilir.
SONRAKİ HABER