Kritik veri açıklandı, altın fiyatlarında yeni dönem! Gram altında düşüş trendi yön değiştirdi

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi... Altın piyasası bir anda değişti. Piyasaların gözü kulağı mayıs ayı Fed faiz kararındaydı. Fed beklentiler doğrultusunda faize dokunmadı. Peki bundan sonrası için dolar ve altında beklentiler neler? İşte son dakika altın fiyatları ile ilgili yeni detaylar...

Kritik veri açıklandı, altın fiyatlarında yeni dönem! Gram altında düşüş trendi yön değiştirdi - Sayfa 1

ABD Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Banka beklentiler doğrultusunda faizde bir değişikliğe gitmedi. Peki karar sonrası altın ve dolarda beklentiler neler? Ekonomist Hikmet Baydar konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye açıkladı. Baydar konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
 

112
Kritik veri açıklandı, altın fiyatlarında yeni dönem! Gram altında düşüş trendi yön değiştirdi - Sayfa 2

“Fed faiz kararı sürpriz değil, beklenen buydu. Bundan sonra verilecek olan mesajlara bakılacaktır. Verilen mesajlarda bu yıl içinde faiz indirimleri ile ilgili olumsuz hava oluşursa bu piyasaları olumsuz etkileyecektir. Bundan sonraki süreçte enflasyonu yakından takip edeceğiz, ‘enflasyonda düşüş gerçekleşirse o zaman faiz indirimleri gündemde kalabilir’ şeklinde bir açıklama olursa o zaman da piyasada hava bozulmayacaktır.
 
 

212
Kritik veri açıklandı, altın fiyatlarında yeni dönem! Gram altında düşüş trendi yön değiştirdi - Sayfa 3

PİYASALARA ETKİSİ NE OLUR? 
Şu an faizlerin değiştirilmemesi fiyatlamalar dahilinde olduğu için piyasalarda bir etki oluşturmayacaktır.

312
Kritik veri açıklandı, altın fiyatlarında yeni dönem! Gram altında düşüş trendi yön değiştirdi - Sayfa 4

SON DÖNEMDE ALTIN FİYATLARINDAKİ SERT DÜŞÜŞÜN NEDENİ NE? 
Eylülde faiz indirimi ihtimali yüzde 60’lara çıktı. Seneye faiz indirimine gidebilir beklentileri var. Bu piyasalar için tehlikelidir. Altında şu anda düşüşün sebebi budur.

412