Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! İşte masadaki 'kısıtlama' seçenekleri

Sabit dar ve sabit orta gelirli vatandaşların son dönemde yoğun olarak kullandığı kredi kartlarına ilişkin bir sınırlama getirileceği piyasada tarafından konuşuluyor. Konuyla ilgili son açıklamayı geçtiğimiz haftalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yaptı.

Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! İşte masadaki 'kısıtlama' seçenekleri - Sayfa 1

Aralık ayında kredi kartı harcamalarında bir yükselme olduğunu belirten Merkez Bankası Başkanı Karahan, “Kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullanmıştı.

114
Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! İşte masadaki 'kısıtlama' seçenekleri - Sayfa 2

Öte yandan Merkez Bankası’nın faiz artırımlarına gitmesine rağmen son dönemde kredi kartı faizlerinde bir artış olmamıştı. Kredi faizleri yükselirken kredi kartı faizlerinin sabit kalması borçlanma yapmak isteyen vatandaşları kredi kartlarına yöneltti.

 

214
Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! İşte masadaki 'kısıtlama' seçenekleri - Sayfa 3

Peki kredi kartı faizleri yükselecek mi, kredi kartlarına taksit ve limit sınırlaması gelecek mi? Asgari ödeme tutarında bir artış olacak mı? Konuyla ilgili tüm merak edilenleri Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, milliyet.com.tr’ye anlattı. Bayram konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

314
Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! İşte masadaki 'kısıtlama' seçenekleri - Sayfa 4

“Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kredi kartı harcamalarına ilişkin bazı sınırların olacağını ve düzenlemelerin üzerinde çalışıldığını söylemişti.

414