Koronayla ilgili tüm bildiklerimizi altüst edecek araştırma!

ABD'de yapılan bir araştırma, belirti göstermeyen yeni tip koronavirüs hastası kişilerin vücutlarının ürettiği antikorların, 3 ay içerisinde kaybolduğunu ortaya koydu. Araştırmada ayrıca antikorların "bağışıklık garantisi" gibi görülmemesi ve Covid-19'u atlatanların, tekrar enfekte olma ihtimallerinin bulunduğunu vurguladı.

Koronayla ilgili tüm bildiklerimizi altüst edecek araştırma! - Sayfa 1

Çin'de ortaya çıkan ve 459 binin üstünde insanın hayatına mal olan koronavirüs salgınıyla ilgili ABD'de yapılan yeni araştırma tüm bildiklerimizi unutturacak cinsten.

116
Koronayla ilgili tüm bildiklerimizi altüst edecek araştırma! - Sayfa 2

Nature Medicine dergisinde yayımlanan araştırma raporunda, hastalığa yakalanıp belirti göstermeyen kişilerin, virüse daha zayıf karşılık verdiği ve yüzde 40'ının vücudunda oluşan antikorların, 2 ila 3 ayda kaybolduğu belirtildi. 

216
Koronayla ilgili tüm bildiklerimizi altüst edecek araştırma! - Sayfa 3

Raporda, Covid-19 belirtisi gösteren kişilerin yüzde 13'ünde de antikor seviyesinin aynı sürede tespit edilemeyecek düzeye indiği ifade edildi.

316
Koronayla ilgili tüm bildiklerimizi altüst edecek araştırma! - Sayfa 4

VİRÜSÜ ATLATANLAR TEKRAR ENFEKTE OLABİLİR

Araştırmanın, 37 kişi gibi az sayıda insan üzerinde yapılmış olmasına dikkati çeken uzmanlar, antikorların "bağışıklık garantisi" gibi görülmemesi ve Covid-19'u atlatanların, tekrar enfekte olma ihtimallerinin bulunduğunu vurguladı.

416