Koronavirüs'te korkutan gelişme: Dünya Sağlık Örgütü alarma geçti!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede daha hızlı yayılan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bir türünün ortaya çıktığını ve yüzde 70 daha hızlı yayıldığını aktardı. Virüsün yayılmasını önlemek için başkent Londra dahil, Güneydoğu İngiltere'nin birçok bölgesinde yeni, daha sıkı önlemler altına alındı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise, İngitere’de ortaya çıkan yeni  koronavirüs  mutasyonuyla ilgili olarak yetkililerle 'yakın temasta' olduklarını açıkladı.

Koronavirüs'te korkutan gelişme: Dünya Sağlık Örgütü alarma geçti! - Sayfa 1

Bilim insanlarına İngiltere'de ortaya çıkan göre yeni mutasyon Çin’in Wuhan kentinden ortaya çıktığına inanılan virüse kıyasla daha hızlı yayılıyor, ancak daha ölümcül olduğuna dair elde herhangi bir veri yok.

 

112
Koronavirüs'te korkutan gelişme: Dünya Sağlık Örgütü alarma geçti! - Sayfa 2

Virüsün yayılmasını önlemek için başkent Londra dahil, Güneydoğu İngiltere'nin birçok bölgesinde yeni, daha sıkı önlemler altına alındı.

212
Koronavirüs'te korkutan gelişme: Dünya Sağlık Örgütü alarma geçti! - Sayfa 3

Yeni mutasyonun aşılara farklı bir tepki verdiğine dair kanıt da yok. Ay başında Hollanda'daki bir vakadan alınan örnekler, yeni ortaya çıkan mutasyona işaret etmişti.

312
Koronavirüs'te korkutan gelişme: Dünya Sağlık Örgütü alarma geçti! - Sayfa 4

Hollanda hükümeti, İngiltere'deki durum hakkında "daha büyük bir netlik" oluşana dek, yeni mutasyonun Hollanda'ya girişini riskinin mümkün olduğunca çok önlenmesi gerektiğini belirtti.

412