Koronavirüse yenik düşen Uzman Dr. Salih Cenap Çevli'nin mücadelesini eşi anlattı

Covid-19 nedeniyle geçen mayıs ayında henüz 58 yaşındayken hayatını kaybeden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Cenap Çevli’nin ardında, ölümünden yarım saat önce eşiyle yaptığı görüntülü görüşme sırasında çekilen son fotoğrafı ve mutlu anlarına dair görüntüleri kaldı.

Koronavirüse yenik düşen Uzman Dr. Salih Cenap Çevli'nin mücadelesini eşi anlattı - Sayfa 1

Son bakışın ardındaki hikâyeyi anlatan Pınar Çevli, "Yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken bile herkesi uyardı. 'Bu virüse kendinizi öldürtmeyin, maskenizi takın, evde kalın' diye haykırdı. Maskesi çenesi altında gezenlere müthiş öfkeleniyorum. Bu işin şakası yok, sevdiğiniz birini nefes almak için çırpınırken görmek çok çok acı" dedi.
 

113
Koronavirüse yenik düşen Uzman Dr. Salih Cenap Çevli'nin mücadelesini eşi anlattı - Sayfa 2

Hem kalp damarlarında stent olan hem de akciğerlerinde alerjik bir rahatsızlık taşıyan Uzmanı Dr. Salih Cenap Çevli, Covid-19 teşhisi konduktan sonra hastanedeki 20 günlük yaşam mücadelesinin neredeyse her anında insanları uyarmak için videolar çekti.

213
Koronavirüse yenik düşen Uzman Dr. Salih Cenap Çevli'nin mücadelesini eşi anlattı - Sayfa 3

“Gereksiz yere dışarı çıkmayın, maskesiz dolaşmayın, burası sandığınız gibi değil" diyen Salih Çevli, "Bu virüse kendinizi öldürtmeyin” ifadelerini kullandı. Geriye, ölümünden yarım saat önce eşi Pınar Çevli ile yaptığı görüntülü görüşmedeki son bakışı kaldı.

313
Koronavirüse yenik düşen Uzman Dr. Salih Cenap Çevli'nin mücadelesini eşi anlattı - Sayfa 4

Pınar Çevli, o fotoğrafın ardındaki hikâyeyi şöyle anlattı:

“BEGONVİL ŞARKISI İLE BENİMLE VEDALAŞMIŞ ASLINDA”

2012 yılında tiroit şikayetiyle doktor ararken, tesadüfen gittiği Dr. Salih Cenap Çevli ile tanışmalarının aslında muayene sırasında gerçekleştiğini anlatan Pınar Çevli, şunları söyledi:

413