Koronavirüs İtalya'da 'savaş triajı' başlatabilir

Koronavirüsün Avrupa’da en hızlı yayıldığı ülke olan İtalya’da kurtulma ihtimali yüksek hastalara odaklanılan ‘savaş triajı’ gündemde. Uzmanlara göre bu durum gerçekleşirse, Avrupa’da 2. Dünya Savaşı’ndan sonra ilk kez böyle bir süreç yaşanacak.

Koronavirüs İtalya'da 'savaş triajı' başlatabilir - Sayfa 1

Çin’de ortaya çıkan ancak kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs, Avrupa’da şu ana kadar en çok İtalya’yı vurdu.

110
Koronavirüs İtalya'da 'savaş triajı' başlatabilir - Sayfa 2

TRT Haber'den Sertaç Aksan'ın haberine göre ülke genelinde vaka sayısı artarken, ilk günlerde düşük seyreden ölü sayısı son dönemde ciddi şekilde yükseldi. İtalya’da alınan kararların ardından hayat önemli ölçüde dursa da zamanında atılmayan adımlar nedeniyle virüsün bulaştığı kişi sayısı ve salgının dağılımı bir hayli fazla.

210
Koronavirüs İtalya'da 'savaş triajı' başlatabilir - Sayfa 3

‘İtalya’da sağlık sistemi durmak üzere’
Çin’den sonra virüsün en hızlı yayıldığı ülke konumundaki İtalya’da ölümler kritik bir şekilde artarken, on binlerce kişinin hastanelere yığılmasıyla birlikte ülkedeki sağlık sistemi de neredeyse durma noktasına geldi.

310
Koronavirüs İtalya'da 'savaş triajı' başlatabilir - Sayfa 4

Koronavirüse yakalanan kişiler dışında rutin olarak sağlık hizmeti alması gereken vatandaşların eklenmesiyle bir anda milyonlarca kişiye aynı anda sağlık hizmeti vermeye çalışan İtalya’da ‘savaş triajı’ konusu da son dönemlerde ciddi şekilde tartışılıyor.

410