Koronavirüs bunu da yaptırdı...

Denizli'de tekstil işiyle uğraşan Suat Küçüker, üzerinde sosyal mesafeyi korumak için plastik panel bulunan, okey, kağıt ve benzeri oyunların oynanabileceği dijital oyun masası geliştirdi.

Koronavirüs bunu da yaptırdı... - Sayfa 1

Denizli'de tekstilci Suat Küçüker, 2 yıl önce masada 4 kişiyle oynanan klasik okey oyununu dijital bir ortama taşımak için çalışmaya başladı. Küçüker fikrini Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde faaliyet gösteren bir bilişim firmasına sundu. 

111
Koronavirüs bunu da yaptırdı... - Sayfa 2

Firmanın desteğini alan Küçüker, klasik okey masası görünümünde, dokunmatik ekranlardan oluşan ıstaka ve masa tasarladı. 'Suzi' adı verilen masaya koronavirüsten korunabilmek ve sosyal mesafenin sağlanabilmesi için plastik paneller yerleştirildi. Dijital masaya, okey ve çeşitli kağıt oyunları yüklenerek kullanıma hazır hale getirildi. 

211
Koronavirüs bunu da yaptırdı... - Sayfa 3

'TAŞ ÇALMAK YOK'

Ürettikleri dijital oyun masası hakkında bilgi veren Küçüker, okey oyununun çağa ayak uydurabilmesi için bu çalışmayı hayata geçirdiklerini belirtti. Koronavirüs pandemisinin ardından çalışmalara hız verdiklerini aktaran Küçüker, "35 yıldır aktif okey oyuncusuyum. Kahvehane müdavimiyim. 2 yıldır okeyin çağımıza ayak uydurması bir değişime uğraması gerektiğini düşünüyorduk. Dijital ortama taşıyalım dedik. 

311
Koronavirüs bunu da yaptırdı... - Sayfa 4

Kimsenin kimseye zarar vermeyeceği bir masa oldu. Herkes kendi önünde oynuyor, temas yok. Masamızda Okey, tavla, dama, satranç ve kağıt oyunları var. 

411