Korona aşısı nasıl taşınacak ve muhafaza edilecek?

Koronavirüs salgınına karşı aşı geliştirme çalışmalarında peş peşe müjdeli haberler gelirken, aşının -70 derecede muhafaza edilerek ülkelere nasıl dağıtılacağı merak konusu olmuştu. Alman lojistik şirketi va-Q-tec, taşıma işlemi için "Vakumlu yalıtım panellerinden" oluşan "termo-kutular" kullanılmasının etkili olduğunu belirtti.

Korona aşısı nasıl taşınacak ve muhafaza edilecek? - Sayfa 1

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 361 binden fazla insan hayatını kaybetti, 57 milyon insan ölümcül salgına yakalandı.

115
Korona aşısı nasıl taşınacak ve muhafaza edilecek? - Sayfa 2

Koronavirüse karşı dünya, aşı müjdelerini sırasıyla alırken aşının nasıl muhafaza edileceği ve nasıl taşınacağı gibi sorular gün yüzüne çıktı.

215
Korona aşısı nasıl taşınacak ve muhafaza edilecek? - Sayfa 3

Üçüncü aşama klinik denemelerinin sonuçlarında yüzde 95'ten fazla koruma sağladığı açıklanan Pfizer/BioNTech'in aşısının Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) Aralık ayı ortasında onay alabileceği açıklandı. 

315
Korona aşısı nasıl taşınacak ve muhafaza edilecek? - Sayfa 4

Yakın zamanda onay alması beklenen aşının koronavirüs hastalarına ve diğer kişilere ulaşması sorusu üzerine yeni bir anlaşma imzalandı.

415