Korhan Berzeg’den ilk iz | Kemik parçalarını bulan muhtar konuştu: Pantolonun alt kısmı parçalanmıştı, kafatası yoktu

Balıkesir’de yaklaşık 1 yıl önce kaybolan Korhan Berzeg’den bir ize ulaşıldı. Berzeg’in evine yakın bir mesafede insana ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulundu. Kemik parçalarının yanında Berzeg’in kıyafetleri, kimlik ve kredi kartı olduğu da görüldü. Kemik parçalarını bulan mahalle muhtarı, “Kıyafetlerinin 1 metre uzağında kemikler vardı. Kafatası yoktu.” dedi. Kemik parçaları DNA testi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, bölgede arama çalışmalarına yeniden başlandı.

Korhan Berzeg’den ilk iz | Kemik parçalarını bulan muhtar konuştu: Pantolonun alt kısmı parçalanmıştı, kafatası yoktu - Sayfa 1

Balıkesir’in Gönen ilçesinde kaybolan Korhan Berzeg’in bir yıl sonra izine ulaşıldı.
 

Korhan Berzeg’den ilk iz | Kemik parçalarını bulan muhtar konuştu: Pantolonun alt kısmı parçalanmıştı, kafatası yoktu - Sayfa 2

ABD’de Dünya Bankası’nda bir dönem Asya Direktörü olarak çalıştıktan sonra emekli olup, İstanbul Büyükada’daki evinde yaşamaya başlayan Korhan Berzeg, 2023 Mayıs’ta İngiliz eşi Angela Berzeg ile geldiği Balıkesir’in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evinden, 17 Haziran’da, doberman cinsi eğitimli köpeği Tina ile yürüyüşe çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Bölgede, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ile gönüllü arama ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra iz takip ve kadavra köpekleriyle başlatılan arama çalışmalarından sonuç alınamazken, Berzeg’in köpeği Tina, kaybolduktan 74 gün sonra, 29 Ağustos sabahı, Armutlu Mahallesi’ndeki evine geri döndü.

Korhan Berzeg’den ilk iz | Kemik parçalarını bulan muhtar konuştu: Pantolonun alt kısmı parçalanmıştı, kafatası yoktu - Sayfa 3

Aramalara Tina da dahil edildi. 74 gün boyunca alıkonulduğu yere gitmesi için GPS takılıp, aç bırakılan Tina, her defasında, eve geri döndü. Çalışmalarda katkısı olmayan köpek, bir süre sonra Angela Berzeg’e teslim edildi.

Tina, Angela Berzeg ile İstanbul Büyükada’daki evlerine dönerken, ekip sayısı artırılarak devam edilen arama çalışmaları Korhan Berzeg kaybolduktan 130 gün sonra, 24 Ekim’de sonlandırıldı.

Korhan Berzeg’den ilk iz | Kemik parçalarını bulan muhtar konuştu: Pantolonun alt kısmı parçalanmıştı, kafatası yoktu - Sayfa 4

YAKLAŞIK 1 YIL SONRA İLK İZ
Berzeg’in kayboluşundan 312 gün sonra, dün saat 13.30 sıralarında Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, mahalleye gelen su ile ilgili inceleme yaptığı sırada Korhan Berzeg’in Armutlu Mahallesi’nde bulunan evinin 4 kilometre uzağındaki ormanda dere kenarında Berzeg’e ait kimlik ve kredi kartı, kıyafet ile insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları buldu.