Kiracılar dikkat: İmzalamadan önce 2 kez düşünün!

Evini ya da iş yerini kiraya verecek mülk sahipleri son dönemde ısrarla tahliye taahhüdü istiyor. Kiracılarda ev bulmakta zorlandığı için, mecbur kalarak imza atıyor. Peki kiracı bu taahhüde zorlanabilir mi? Hangi durumlarda geçerli olur? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat: İmzalamadan önce 2 kez düşünün! - Sayfa 1

Fırsatçı ev sahipleri fahiş fiyat zammı uygulamak için yeni yöntemlere başvuruyor. Mülk sahipleri şimdi de dönemde ısrarla tahliye taahhüdü istemeye başladı. Tahliye taahhüdü ile kiracı 'evinizi belirtilen tarihte boşaltacağım' diyor.

Kiracılar dikkat: İmzalamadan önce 2 kez düşünün! - Sayfa 2

Emlakçıların verdiği bilgilere göre son aylarda yapılan işlemlerin büyük bölümünde, 'taahhüt olmazsa kiraya vermem' şartı koşuluyor. Mülk sahipleri, tahliye sürelerinin 2/2.5 yılı bulması nedeniyle bu yolu seçerken kiracılarda ev bulmakta zorlandığı için, mecbur kalarak imza atıyor.

Kiracılar dikkat: İmzalamadan önce 2 kez düşünün! - Sayfa 3

A Haber'e konuşan Avukat Özgecan Sırma, son dönemde gündemi meşgul eden tahliye taahhütnamesi ile ilgili şunları söyledi:

Kiracılar dikkat: İmzalamadan önce 2 kez düşünün! - Sayfa 4

 "Tahliye taahhütnamesi borçlar kanununda düzenlenen bir başlık. Kiracı ve kiraya verenin, sözleşme sonrasında evden ayrılmak durumunda bağlı olduğu sorumlulukları düzenliyor. Kiraya veren ve kiracı açısından farklı düzenlemeler var. Kiracı, tahliyeyi 15 gün kala bildirmek suretiyle yapabiliyor.