Kira zammında yeni dönem başladı! Ev sahipleri fahiş artış isteyebilir mi?

Kira zam sınırıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Vatandaşlar kiralara ne kadar zam yapılacak? sorusuna cevap adamaya başladı. Ekonomi yönetimi tarafından yapılan son açıklamalarda kirada yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz sonrası için uzatılmayacağı açıklandı. Peki zam sınırı sona erdikten sonra süreç nasıl işleyecek? İşte kira artışıyla ilgili merak edilen 5 soru, 5 yanıt...

Kira zammında yeni dönem başladı! Ev sahipleri fahiş artış isteyebilir mi? - Sayfa 1

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kiralarla ilgili yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz’dan sonra devam etmeyeceğine yönelik açıklamalarının ardından milyonlarca kiracı ve ev sahibi kira artışında yeni dönemi merak ediyor
 

121
Kira zammında yeni dönem başladı! Ev sahipleri fahiş artış isteyebilir mi? - Sayfa 2

Özellikle mevcut konutlarda fiyatlar enflasyona indirgendiğinde düşüş gösterirken, bu durum yeni konut üretimini negatif etkiliyor. İnşaat maliyetlerinin yüksek olmasından ötürü şu anda sıfır bir konut üreten müteahhit zararına satmak zorunda kalabiliyor.
 

221
Kira zammında yeni dönem başladı! Ev sahipleri fahiş artış isteyebilir mi? - Sayfa 3

1-YENİ DÖNEMDE KİRA ARTIŞI NASIL BELİRLENECEK? 
Milliyet'in haberine göre; peki 1 Temmuz’dan sonra süreç nasıl işleyecek? Kira fiyatlarında düşüş söz konusu olur mu? Konuyla ilgili merak edilenleri Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Reportage Türkiye CEO’su M. Kemal Alamo ve As Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert, anlattı.

321
Kira zammında yeni dönem başladı! Ev sahipleri fahiş artış isteyebilir mi? - Sayfa 4

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz 2024 itibarıyla sona erecek ve 2 Temmuz itibarıyla yenilenecek olan kira kontratlarında TÜİK tarafından açıklanan tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) son 12 aylık ortalaması baz alınarak uygulanacak.
 

421