Kıdem tazminatında değişiklik

Kıdem tazminatı konusunda yapılan değişiklikler belli oldu. Alınan yeni kararlar arasında, prim desteği şartı ve kıdem tazminatının tavan miktarının yükseltilmesi gibi maddeler bulunuyor.

Kıdem tazminatında değişiklik - Sayfa 1

İşveren açısından özellikle idari para cezası veya diğer hukuki yaptırımlar ile karşı karşıya kalmamak için önemli olan bu değişiklikler işçi bakımından da haklarını bilmek ve korumak açısından ön plana çıkıyor.

120
Kıdem tazminatında değişiklik - Sayfa 2

Milliyet'ten Cem Kılıç'ın haberine göre, hayata geçirilen değişiklikler şu şekilde:

220
Kıdem tazminatında değişiklik - Sayfa 3

Koronavirüs salgını nedeniyle hayata geçirilen ve 30 Haziran 2021 tarihi itibarıyla sona eren olan uygulama ve teşvikler şu şekilde: Kolaylaştırılmış kısa çalışma uygulaması, Fesih yasağı, İşverence tek taraflı uygulanan ücretsiz izin ve ücretsiz izin nakdi ücret desteği, 7252 sayılı normalleşme teşviki, 17256 sayılı istihdama dönüş teşviki, 27256 sayılı ilave istihdam teşviki.

320
Kıdem tazminatında değişiklik - Sayfa 4

Prim desteği ve istihdam şartı
Salgın sonrası geçilen normalleşme dönemiyle birlikte sona erdirilen uygulamalar arasında koronavirüsün çalışma hayatı üzerindeki etkilerini azaltmak üzere, 4447 sayılı kanunun geçici 27 ve 28’inci maddeleri kapsamında sağlanan 17256 ve 27256 sayılı prim destekleri de bulunuyor.

420