Kesici aletle kendisini yaraladığı iddia edilmişti! Dilan Polat hakkında yeni karar

Türkiye gündeminden düşmek bilmeyen Dilan Polat, Engin Polat ve ailesi, kara para aklama suçundan geçtiğimiz kasım ayında tutuklanmışlardı. Dilan Polat ve Engin Polat ikilisinin soruşturmasında yeni gelişme yaşandı. Polat’ın cezaevinde kesici aletle kendini yaraladığı iddiasının ardından avukatı tahliyesini talep etti. Dilan Polat’ın Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verildi.

Kesici aletle kendisini yaraladığı iddia edilmişti! Dilan Polat hakkında yeni karar - Sayfa 1

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı.
 

134
Kesici aletle kendisini yaraladığı iddia edilmişti! Dilan Polat hakkında yeni karar - Sayfa 2

Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesine sevk edilmişti.
 

234
Kesici aletle kendisini yaraladığı iddia edilmişti! Dilan Polat hakkında yeni karar - Sayfa 3

Toplam 19 saat süren işlemlerin ardından 18 şüpheliden aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın olduğu 12 kişi tutuklanırken 10 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
 

334
Kesici aletle kendisini yaraladığı iddia edilmişti! Dilan Polat hakkında yeni karar - Sayfa 4

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından tutuklanan Dilan Polat hakkında ise bugün yeni bir gelişme yaşandı.
 

434