Kekova eski günlerine döndü, turist akınına uğradı

Pandemi kısıtlamaları ve yurt dışından uçuşların durdurulmasıyla sessizliğe bürünen Antalya'nın Demre ilçesindeki Kekova, kısıtlamaların kaldırılmasıyla eski günlerine döndü. Bölgeye gelen Rus turistler, yat turlarına çıktı.

Kekova eski günlerine döndü, turist akınına uğradı - Sayfa 1

Tarih, doğa ve denizin iç içe olduğu, mavi yolculuk tutkunlarının uğrak yeri ve günübirlik gelen yerli ve yabancı turistlerin yat turuna çıktığı Kekova, pandemi nedeniyle büründüğü sessizlikten kurtuldu. 

113
Kekova eski günlerine döndü, turist akınına uğradı - Sayfa 2

Kısıtlamaların kalkması ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkenin Türkiye'ye uçuşları açmasının ardından Kekova, yeniden hareketlendi.

213
Kekova eski günlerine döndü, turist akınına uğradı - Sayfa 3

SİMENA ANTİK KENTİ'NİN ÖNÜ YATLARLA DOLDU

Kekova, özellikle Rus turistlerin gelmesiyle eski canlılığına kavuştu. Kekova'ya gelen Rus turistler, kendileri için kutsal olan Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni ziyaret etti, Çayağzı Limanı, Üçağız Mahallesi ve Kaş'tan da yoğun olarak yat turlarıyla bölgeyi gezdi.

313
Kekova eski günlerine döndü, turist akınına uğradı - Sayfa 4

Yat turlarını tercih edenler, önce denizde tarihin yattığı Batık Kenti, ardından Simena Antik Kenti'ni geziyor. Bir kartal yuvasını andıran Simena Antik Kenti'nin önü yatlarla doldu. Turistler, Kekova'nın altın koylarında verilen molalarda, kendilerini Akdeniz'in mavi sularına bıraktı. 

413