KDV yüzde 1’e indi fiyatlar düştü: 1149 TL’ye iPhone! iPhone fiyatları neden düştü! Peki nasıl alınır?

Cumhurbaşkanı Kararı ile yenilenmiş telefonlardan alınan verginin yüzde 1!e düşürülmesi fiyatlara da yansıdı. Bazı modellerde yüzde 18’e varan indirimler yapıldı. iPhone modellerinin fiyatı 1549 liradan başlıyor. Vatandaşlar ucuz iPhone nasıl alınır araştırmaya başladı. İşte model model fiyatlar...

KDV yüzde 1’e indi fiyatlar düştü: 1149 TL’ye iPhone! iPhone fiyatları neden düştü! Peki nasıl alınır? - Sayfa 1

Ticaret Bakanlığı, Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelikle cep telefonu ve tablet gibi ikinci el teknolojik ürünlerin belirli bir standartta yenilenmesi, sertifikalı ve garantili bir şekilde tekrar satışa sunulmasına yönelik uygulama usul ve esasları düzenlenmişti. Tüketicilerin uygun fiyatlarla yenilenmiş telefon alabilmesinin önünü açan vergi avantajı yavaş yavaş fiyatlara da yansımaya başladı. İphone modellerinde yüzde 18'e varan indirimler yapıldı. En ucuz iPhone 1149 TL'den başlıyor.

123
KDV yüzde 1’e indi fiyatlar düştü: 1149 TL’ye iPhone! iPhone fiyatları neden düştü! Peki nasıl alınır? - Sayfa 2
223
KDV yüzde 1’e indi fiyatlar düştü: 1149 TL’ye iPhone! iPhone fiyatları neden düştü! Peki nasıl alınır? - Sayfa 3

Cumhurbaşkanı Kararı ile yenileme merkezleri ve bunlara bağlı yetkili satıcılar tarafından satışa sunulan yenilenmiş cep telefonlarında KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü, Düzenlemeyle kullanılmış cep telefonları ve tabletlerin, Bakanlıkça onaylı merkezler tarafından yenilenmesi öngörülürken getirilen sistemle, yenileme merkezleri ve yenileme işlemlerinin standartları TSE tarafından belirlendi. Yenilenmiş ürünlere en az 12 ay garanti verildi.

323
KDV yüzde 1’e indi fiyatlar düştü: 1149 TL’ye iPhone! iPhone fiyatları neden düştü! Peki nasıl alınır? - Sayfa 4

Söz konusu düzenlemeyle tüketicilerin ikinci el cihazları alırken veya satarken güvenli şekilde alışveriş yapmalarının sağlanması, satın alınan cihaza ilişkin karşılaşılan sorunlarda hem garantiden hem de ayıplı maldan kaynaklı hakların kullanılması hedefleniyor.

423