Kaza tutanağında yeni dönem: e-Devlet'ten yapılabilecek!

e-Devlet mobil uygulaması üzerinde yeni bir hizmet devreye alındı. Trafik kazalarında tutulan, kaza tespit tutanakları artık e-Devlet üzerinden hazırlanabilecek. Sürücüler, kağıt tutanağa gerek kalmadan cep telefonlarıyla online tutanak oluşturabilecek. Yani kaza kayıtları sisteme e-Devlet üzerinden otomatik kaydolacak. Peki uygulama nasıl işleyecek?

Kaza tutanağında yeni dönem: e-Devlet'ten yapılabilecek! - Sayfa 1

Trafikte her sürücünün başına gelebilecek olan kazalar ve sonrasında doldurulan tutanaklara ilişkin büyük bir kolaylık hayata geçti. Artık kaza tespit tutanakları elle doldurulmak yerine e-Devlet üzerinden sisteme kaydedilebilecek. Peki burada süreç nasıl işleyecek, hangi durumlarda e-Devlet üzerinden kaza tespit tutanağı yapılamıyor?

117
Kaza tutanağında yeni dönem: e-Devlet'ten yapılabilecek! - Sayfa 2

YENİ UYGULAMA NASIL İŞLEYECEK?

Konuyla ilgili merak edilenleri Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Balkır Demirkan milliyet.com.tr'ye anlattı. Demirkan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Yeni uygulama ile, kazaya karıişmış olan kullanıcılar e-devlet şifreleri ile e-devlete girdikten sonra, tutanak olarak da e-devlet menüsüne erişerek kaza tutanağı tutarak, hasar ihbarında bulunabilecekler.

217
Kaza tutanağında yeni dönem: e-Devlet'ten yapılabilecek! - Sayfa 3

Tutanak menüsüne girdikten sonra var ise kayıtlı araçları önlerine gelecek, yine var olan poliçeleri de bu menü üzerinden görünecek. Kazaya karışanlar, bu menü üzerindeki adımları takip ederek dijital tutanağı ekranları üzerinden düzenleyebilecekler. Bu esnada poliçe ve araç bilgileri eğer kayıtlı ise doldurmaya gerek olmadan otomatik ekranlarına gelecek.

317
Kaza tutanağında yeni dönem: e-Devlet'ten yapılabilecek! - Sayfa 4

Ekrandaki kaza yeri fotoğrafları, sürücü belgesi gibi evraklar yüklenip kaza ile ilgili beyanlarını ekranda doldurduktan sonra, hem ihbar vermiş hem de tutanağı düzenlemiş olacaklar.

 

417