Karlı yolları aşan sağlıkçıların aşılama çalışmasını

Van'ın Çaldıran ilçesinde, soğuk hava ve zorlu kış şartlarına rağmen aşılama çalışmalarına devam ediliyor. Evde sağlık hizmeti alan veya sağlık sorunları nedeniyle hastaneye gidemeyen 65 yaş üstü vatandaşlar için sağlık ekipleri, karlı yolları aşarak, ulaştıklarına Covid-19 aşısı yapıyor. İlçeye yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Yücelen Mahallesi'nde çalışma yapan ve DHA'nın görüntülediği ekipler, her türlü coğrafi koşula rağmen aşı uygulamasını aksatmadan sürdürdüklerini söyledi.

Karlı yolları aşan sağlıkçıların aşılama çalışmasını - Sayfa 1

Van'da koronavirüsle mücadele kapsamında aşı çalışması yürüten sağlık ekipleri, olumsuz hava koşullarında dahi kırsaldaki vatandaşa ulaşarak, Covid-19 aşılarını uyguluyor. 

112
Karlı yolları aşan sağlıkçıların aşılama çalışmasını - Sayfa 2

Van merkez ve 13 ilçede koronavirüs salgınına karşı 65 yaş ve üzerindeki vatandaşın aşılama çalışmaları devam ederken, evde sağlık hizmeti alan veya sağlık sorunları nedeniyle evlerinden çıkamayanlara da sağlık ekiplerince evlerinde aşı yapılıyor.

212
Karlı yolları aşan sağlıkçıların aşılama çalışmasını - Sayfa 3

EN SOĞUK YERDE ZORLU AŞI ÇALIŞMASI

Türkiye'nin en soğuk yerleşim yerlerinden biri olan ve 9 Ocak 1990’da sıfırın altında 46,4 derece ile bugüne kadar en düşük sıcaklığın ölçüldüğü Van'a 110 kilometre uzaklıktaki Çaldıran ilçesi ve mahallelerinde de aşı çalışmaları sürüyor. 

312
Karlı yolları aşan sağlıkçıların aşılama çalışmasını - Sayfa 4

Zorlu coğrafi şartların hüküm sürdüğü ilçede sağlık çalışanları, karla kaplı bölgelerde zaman zaman araçların ulaşamadığı yerlere yürüyerek gidip, Covid-19 aşılarını uyguluyor. Türkiye'nin en doğusundaki en zorlu coğrafyalardan biri olan Çaldıran ilçesindeki aşı çalışmaları, Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından görüntülendi. İlçeye bağlı Yücelen Mahallesi'ne giden ekipler, aşı olmak için hastaneye gidemeyenlerin Covid-19 aşılarını yaptı.

412