Karadeniz Bölgesi için yeni kısıtlamalar geliyor; Vaka sayıları tırmanışta

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan güncel verilere göre "çok yüksek riskli" kategorisindeki illerin yer aldığı Karadeniz Bölgesi için yeni kısıtlama kararları geliyor. Vaka sayılarının düşmemesi halinde başka yasakların getirileceği de diğer konular arasında. İşte vaka sayılarının tırmanışta olduğu Karadeniz Bölgesi’nde son durum…

Karadeniz Bölgesi için yeni kısıtlamalar geliyor; Vaka sayıları tırmanışta - Sayfa 1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 6-12 Mart 2021 tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller yine Karadeniz Bölgesi'nden çıktı. İl bazlı koronavirüs haritasında geçen hafta 100 bin kişide 348,36 olan Samsun'da bu oran 458,53'e yükseldi.

116
Karadeniz Bölgesi için yeni kısıtlamalar geliyor; Vaka sayıları tırmanışta - Sayfa 2

'Çok yüksek riskli iller' kategorisinde yer alan Karadeniz'de vaka sayısı en yüksek Samsun'u, Sinop, Giresun, Ordu ve Trabzon takip etti. Trabzon'da geçen hafta 100 bin kişide 226,14 olan vaka sayısı bu hafta 222,32'ye geriledi. Trabzon'da vaka sayısında düşüş olsa da yine en fazla vakaların görüldüğü ilk 10 şehir arasında yer alması üzerine kentte üst düzey önlemler uygulanmaya başlandı.

216
Karadeniz Bölgesi için yeni kısıtlamalar geliyor; Vaka sayıları tırmanışta - Sayfa 3

SEYAHAT KISITLAMASI MASAYA YATIRILACAK

İçişleri Bakanlığı'nın yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadelede başlattığı 'Dinamik Denetim Süreci' kapsamında halkın yoğunlaştığı noktalarda yetkililer ve kolluk kuvvetlerince salgın denetimi yapılıyor. Vaka artışına aldırış etmeyip maske ve sosyal mesafe kurallarını unutan vatandaşlar güvenlik güçlerince uyarılıyor. 

316
Karadeniz Bölgesi için yeni kısıtlamalar geliyor; Vaka sayıları tırmanışta - Sayfa 4

Kentte son 3 günde vakalarda artış tespit edilmesi ve karantinalı alanların çoğalması tedirginlik yarattı. Alınan önlemler ve uygulanan denetimlere rağmen Covid-19 vakalarının artması üzerine şehirler arası ulaşım kısıtlaması masaya yatırılacak. 

416