Kara kış geri geldi! Kışlıklarınızı hemen çıkarın - Meteoroloji ve AFAD'dan uyarılar art arda geldi

Kış resmen geri geldi. Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve sağanak yağışın ardından şimdi de kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe hava durumu uyarısı yapıldı.

Kara kış geri geldi! Kışlıklarınızı hemen çıkarın - Meteoroloji ve AFAD'dan uyarılar art arda geldi - Sayfa 1

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde hissedilir derecede (8-15 derece) azalarak mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor." denildi.

117
Kara kış geri geldi! Kışlıklarınızı hemen çıkarın - Meteoroloji ve AFAD'dan uyarılar art arda geldi - Sayfa 2

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 

Yağışların Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun iç ve batı kesimleri ile Balıkesir'in güneyi, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Antalya'nın doğusu, Ankara ve Eskişehir'in güney kesimlerinde yer yer kuvvetli sağanak, gece saatlerinden itibaren iç kesimlerde yer yer kuvvetli kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

217
Kara kış geri geldi! Kışlıklarınızı hemen çıkarın - Meteoroloji ve AFAD'dan uyarılar art arda geldi - Sayfa 3

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI 

Rüzgarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

317
Kara kış geri geldi! Kışlıklarınızı hemen çıkarın - Meteoroloji ve AFAD'dan uyarılar art arda geldi - Sayfa 4

MARMARA 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren güneydoğusunun, yarın (Çarşamba) Trakya kesiminin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Balıkesir'in güney kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

417