Kapıkule’de 13 milyon lira değerinde uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi

Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısı’nda gümrük muhafaza ekipleri tarafından son 15 gün içerisinde yaptığı operasyonlarda uyuşturucudan kehribara, oto yedek parçasından cep telefonu parçasına kadar piyasa değeri yaklaşık 13 milyon lira olan uyuşturucu madde ve kaçak eşya ele geçirilip, el konuldu, 2 kişi tutuklandı.

Kapıkule’de 13 milyon lira değerinde uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi - Sayfa 1

Edirne’den Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda gümrük muhafaza ekipleri, 15 günlük süreçte gerçekleştirdikleri farklı operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 13 milyon lira olan uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirdi. Yapılan ilk operasyonda Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir araç şüphe üzerine x-ray taramasına sevk edildi. 

115
Kapıkule’de 13 milyon lira değerinde uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi - Sayfa 2

Yapılan tarama sonrası aracın belli bölümlerinde şüpheli yoğunluğa rastlandı. Narkotik dedektör köpeklerinin de dahil olduğu aramalarda, şüpheli bölgelerde yapılan fiziki kontrollerde bagaj havuzunun dip kısmına gizlenen 2 kilo 126 gram esrar ele geçirildi.

215
Kapıkule’de 13 milyon lira değerinde uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi - Sayfa 3

KOLİLER ARASINDA ESRAR BULUNDU

Ekipler tarafından gerçekleştirilen başka bir operasyonda ise Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir TIR’da şüphe üzerine dedektör köpekle fiziki kontrol yapıldı. 

315
Kapıkule’de 13 milyon lira değerinde uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi - Sayfa 4

Yapılan aramada TIR’ın yasal yükünün arasına gizlenmiş halde karton koliler halinde 48 kilogram esrar ele geçirildi.

415