JP Morgan'dan Türkiye açıklaması!

Yabancı yatırımcıların Türk varlıklarına geri dönmeyi sürdürebileceğini belirten JPMorgan'ın borç sermaye piyasalarından sorumlu yetkilisi Stefan Weiler, "Türkiye'yi gelecek yılın potansiyel büyük hikayelerinden biri olarak görüyoruz" dedi.

JP Morgan'dan Türkiye açıklaması! - Sayfa 1

ABD'li yatırım bankası JPMorgan'dan Türkiye'ye yönelik değerlendirme geldi.

JPMorgan'ın Orta Avrupa, Ortadoğu ve Afrika borç sermaye piyasalarından sorumlu yetkilisi Stefan Weiler, Türkiye'nin ortodoks mali politikayı tekrar uygulamaya alması sayesinde 2024 yılında yurt dışı piyasalardan yapılacak borçlanmanın rekor kırabileceğini ve yabancı yatırımcıların Türk varlıklarına geri dönmeyi sürdürebileceğini söyledi.

JP Morgan'dan Türkiye açıklaması! - Sayfa 2

Reuters'a konuşan Weiler, "Bizim açımızdan bakılacak olursa Türkiye'yi gelecek yılın potansiyel büyük hikayelerinden biri olarak görüyoruz." dedi. Weiler, gelecek yıl devletin ve şirketlerin ihraç ettiği tahvil ve bono tutarının 25 milyar doları rahatlıkla aşabileceğini düşündüğünü söyledi.

JP Morgan'dan Türkiye açıklaması! - Sayfa 3

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haziran ayında Hafize Gaye Erkan'ın başkan olarak göreve getirilmesinin ardından hızla faiz oranlarını artırmaya başladı.

JP Morgan'dan Türkiye açıklaması! - Sayfa 4

Sonbaharda daha büyük faiz artırımlarının başlamasıyla birlikte Türk şirketleri için borçlanma piyasaları tekrar açılmış oldu.