İtalya'yı uyaran profesörden Türk halkına mesaj!

İtalya'yı ilk vaka görülmeden önce koronavirüse karşı uyaran dünyaca ünlü virolog Profesör Ilaria Capua, koronavirüsle ilgili açıklamalarda bulundu. Öldürücü virüsle ilgili Türk halkına da mesajlar veren Capua, "Virüsle savaşmak için hepimizin tek vücut olması gerekiyor. Koruma önlemlerine gerekçe göstermeden kesinlikle uyalım" dedi.

İtalya'yı uyaran profesörden Türk halkına mesaj! - Sayfa 1

İtalya'da ilk vakanın görülmesinden hemen önce, ülkeyi bir salgın tehlikesi konusunda sürekli uyaran ve gerekli önlemlerin alınması konusunda sürekli röportajlar veren bilim insanı Prof. Capua'nın düşüncelerinde ne kadar haklı olduğu kısa sürede görüldü.

117
İtalya'yı uyaran profesörden Türk halkına mesaj! - Sayfa 2

Artık İtalya'da sözüne en fazla değer verilen bilim insanlarından biri olan, dünyaca ünlü virolog Profesör Ilaria Capua, NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe'nin sorularını yanıtladı.

217
İtalya'yı uyaran profesörden Türk halkına mesaj! - Sayfa 3

"KENDİMİZİ İZOLE EDEREK DİĞER İNSANLARDAN UZAK DURMAMIZ GEREKİYOR"

Yeni tip koronavirüs, Covid-19 ile ortaya çıkan salgını önleme konusunda ilk hedef olarak izolasyon ve hijyen uygulamalarına başvuruldu. Ardından, aşı geliştirme çalışmaları başladı. Sizce bu ve benzer tip virüslerle başa çıkmanın yolu sadece bunlar mı? Sorunun kökenine girmek gerekirse, örneğin; virüslerin türler arası sıçramasını önlemek için neler yapılmalı?

317
İtalya'yı uyaran profesörden Türk halkına mesaj! - Sayfa 4

CEVAP: Birçok katmanı olan bir soru ve parça parça yanıtlamaya çalışacağım. Sorunun ilk kısmı izolasyon, sosyal mesafe, el yıkama gibi hijyen uygulamaları salgının yayılmasını yavaşlatıyor mu? Bunun yanıtı, evet. Her birimizin bunlara uyması şart.

417