Camilla kraliçe olabilir

İngiltere Kralı 3’üncü Charles’ın taç giyme töreni öncesinde eşi Camilla’nın ‘Refakatçi Kraliçe’ unvanındaki ‘refakatçi’ sıfatının düşürülmesinin beklendiği iddia edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Camilla kraliçe olabilir

İngiliz basınına göre Kraliyet memurları, 2023 yılının 6 Mayıs tarihinde yapılması beklenen taç giyme töreni öncesinde Kral 3’üncü Charles’ın eşi Camilla’nın unvanında yer alan ‘refakatçi’ ifadesinin düşürülüp ‘Kraliçe Camilla’ olarak anılabileceğini umuyor. Kraliçe 2’nci Elizabeth ölmeden birkaç ay önce şubat ayında platin jübileyle ilgili yaptığı açıklamada Camilla’ya ‘Refakatçi Kraliçe’ unvanı verilmesini arzu ettiğini söylemişti.

17 yıldır Prens Charles ile evli olan Camilla, toplumda giderek daha fazla kabul görürken Kraliyet’in de kamuoyunda ve basında ‘Refakatçi’ unvanının düşeceği öngörülüyor.

DIANA İLE EVLİYKEN DE...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER