Gazeteciler Scholz'u sıkıştırdı: Hiç esrar içtin mi?

Federal kabinenin çarşamba günü esrarın özel kullanım için kısmen serbest bırakılması sonrası Scholz verdiği bir röportajda "Hiç esrar içtin mi?" sorusu ile karşılaştı

F5HABER F5HABER
Gazeteciler Scholz'u sıkıştırdı: Hiç esrar içtin mi?

Şansölye Scholz verdiği bir röportajda kendisinin hiç esrar içmediğini vurguluyor. Bir başka siyasetçi ise daha önce esrar kullandığını itiraf ediyor.

Pazar akşamı Sat.1/Prosieben televizyon kanalına verdiği mülakatta Scholz'a kendisinin hiç esrar içip içmediği sorulduğunda Scholz "Hayır, asla" dedi. Devamında ise "Hayır, tek bir nefes bile içmedim" diye ekledi.

Trafik ışığı koalisyonu tarafından esrarın kısmen yasallaştırılması planıyla ilgili olarak Scholz, bu konuda "çok zor zamanlar geçirdiğini" söyledi. Ancak Scholz, "attığımız bu temkinli adımla şu anda tam olarak doğru şeyi yaptığımıza" inandığını söyledi. "Ama biri bana 'yapmalı mıyım, yapmamalı mıyım' diye sorsa, her zaman 'Hayır' derdim."

Federal kabine Çarşamba günü esrarın özel kullanım için kısmen serbest bırakılmasını onaylamıştı. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, tasarının amacının esrar tüketimini arttırmak değil, "tüketimi sınırlandırmak ve daha güvenli hale getirmek istiyoruz" demişti. Sağlık Bakanı kendisine sorulduğunda kendisinin de esrar kullandığını itiraf etmişti.

 

SONRAKİ HABER