İşte kuruşu kuruşuna yeni zamlı asgari ücret; Ne 15 bin TL ne 20 bin TL

2024 yılı asgari ücret toplantısı başladı ve milyonların gözü gelecek olan açıklamaya çevrildi. İşte kuruşu kuruşuna yeni zamlı asgari ücret. İşte tüm detaylar…

İşte kuruşu kuruşuna yeni zamlı asgari ücret; Ne 15 bin TL ne 20 bin TL - Sayfa 1

Aralık ayına girilmesiyle milyonları asgari ücret zammı heyecanı sardı. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek olan komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi.

113
İşte kuruşu kuruşuna yeni zamlı asgari ücret; Ne 15 bin TL ne 20 bin TL - Sayfa 2

Asgari ücret pazarlığı için geri sayım başladı. Bu yıl maaşlara 1 kez zam yapılacağını belirten hükümet, işçiyi enflasyona ezdirmeyeceğini de her fırsatta vurguluyor.

213
İşte kuruşu kuruşuna yeni zamlı asgari ücret; Ne 15 bin TL ne 20 bin TL - Sayfa 3

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısından önce durumu değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işçiyi enflasyona ezdirmeyeceklerini, işvereni de mağdur etmeyeceklerini söyledi.

313
İşte kuruşu kuruşuna yeni zamlı asgari ücret; Ne 15 bin TL ne 20 bin TL - Sayfa 4

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamayla tek zam yapılacağını belirterek, "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan'dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

413