İstanbulluların kar hasreti sona eriyor

İklim değişikliği herkesi tedirgin ederken Meteoroloji'den beklenen kar yağışı uyarısı nihayet geldi. Meteoroloji 29 Ocak 2023 Pazar gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Alınan son bilgilere göre İstanbul'un ilk karı dün gece Silivri'ye düşürken, Türkiye beyaza bürünmeye hazırlanıyor.

İstanbulluların kar hasreti sona eriyor - Sayfa 1

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları düşmeye başladı. Özellikle çocukların büyük bir heyecanla beklediği kar yağışı haberi geldi. İstanbullulara müjde! Silivri'de dün akşam kar yağışı başladı. Kar yağışının önce yüksek kesimlerde etkili olması beklenirken, önümüzdeki hafta sonu ise kent geneli beyaz örtüyle kaplanabilir.

115
İstanbulluların kar hasreti sona eriyor - Sayfa 2

Meteoroloji 29 Ocak 2023 Pazar gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Beklenen kar yağışı ay sonu itibarı ile Türkiye genelinde etkisini göstermeye başladı. Sıcaklıkların 3 ila 5 derece daha düşmesi beklenirken yurt genelinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerde kar etkili oluyor. 

215
İstanbulluların kar hasreti sona eriyor - Sayfa 3

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi, sıcaklıklar düşmeye başladı. İstanbul'u beyaza bürüyecek kar yağışı salı günü etkisini yüksek kesimlerde gösterecek. Önümüzdeki hafta sonu ise kent genelinde etkili olacak.

315
İstanbulluların kar hasreti sona eriyor - Sayfa 4

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

415