İstanbul'da müsilaj kabusu geri mi döndü? "Görür görmez kaçın, denize girmeyin"

İstanbul Boğazı köpüklerle doldu, Avcılar sahillerinde ise müsilaj görülmeye başlandı. Boğaz'da oluşan köpüklerin müsilajı hatırlattığını belirten İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş, "Müsilaj uyuyor, uykuda olan müsilajı kışın uyuyan ayılara benzetiyorum. Müsilajı görür görmez kaçın, denize girmeyin." uyarısında bulundu.

İstanbul'da müsilaj kabusu geri mi döndü? "Görür görmez kaçın, denize girmeyin" - Sayfa 1

Marmara Denizi'nde 2020 yıllarında en üst seviyede görülen müsilaj Türkiye'nin gündeminde yer almış önlenmesi için çalışmalar başlatılmıştı.
 

İstanbul'da müsilaj kabusu geri mi döndü? "Görür görmez kaçın, denize girmeyin" - Sayfa 2

Uzmanlara göre deniz kirliliği, havaların ısınması gibi nedenlerle ortaya çıkan müsilaj; deniz hayatını olumsuz etkiliyor, balıkların ölmesine sebep oluyor, insan sağlığına da etkiliyor, çocuklarda kusma ve ishal vakalarının artmasına neden oluyor.

İstanbul'da müsilaj kabusu geri mi döndü? "Görür görmez kaçın, denize girmeyin" - Sayfa 3

İstanbul Boğazı'nda havadan çekilen görüntülerde gemilerin geçişi sonrası oluşan köpüklerin kaybolmadığı ve Boğaz'ın her köşesini kapladığı görülüyor.

İstanbul'da müsilaj kabusu geri mi döndü? "Görür görmez kaçın, denize girmeyin" - Sayfa 4

AVCILAR SAHİLİNDE MÜSİLAJ
Avcılar sahillerinde ise müsilaj havadan çekilen görüntülerde net bir şekilde ortaya çıktı. Müsilaj Avcılar açıklarında kilometrelerce uzunlukta uzun ve ince bir çizgi şeklinde görüntülenirken, uzmanlar ise müsilajın görüldüğü yerlerde denize girilmemesi yönünde uyarılarda bulundu.