İstanbul'da bazı ilçelere kısıtlama mı gelecek?

İstanbul, Türkiye'de koronavirüs salgınında en çok vakanın görüldüğü şehir. İstanbul Valiliği, salgına karşı olası senaryolara göre hazırlıklarına aralıksız devam ediyor. Son vakalar ışığında şehir genelinde olmasa da bazı semt ve bölgelerde yeni kısıtlamalar olabileceği konuşuluyor. İstanbul'un yol haritası ise bu pazartesi yapılacak toplantıda belli olacak.

İstanbul'da bazı ilçelere kısıtlama mı gelecek? - Sayfa 1

İstanbul Valiliği, pandemi merkezi ile filyasyon ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor. Koronavirüs salgınına yönelik tüm olasılıklar masada olacak. Mevcut vaka sayısına göre, İstanbul genelinde bir kısıtlama olması beklenmiyor. Ancak vakaların yoğun yaşandığı sitelerde, caddelerde, semtlerde hatta ilçelerde yeni kısıtlamalara gidilmesi ihtimali de masada yok değil.

144
İstanbul'da bazı ilçelere kısıtlama mı gelecek? - Sayfa 2

Esenyurt, Zeytinburnu, Esenler ve Bağcılar... İstanbul'da pozitif vaka yoğunluğunun en fazla olduğu ilçeler arasında ilk sıralardalar.

Risk haritasına göre, Avrupa Yakası'nda vakaların sayısı Anadolu Yakasına oranla çok daha fazla. Avrupa Yakasında Çatalca, Başakşehir, Büyükçekmece ve Avcılar gibi risk yoğunluğunun az olduğu ilçeler de bulunuyor.

244
İstanbul'da bazı ilçelere kısıtlama mı gelecek? - Sayfa 3

Anadolu Yakası'na ise yüksek risk bölgelerinin sayısı Avrupa Yakası'na oranla çok daha az. Riskin yoğun olduğu yerler arasında Ümraniye ve Sultanbeyli öne çıkıyor.

344
İstanbul'da bazı ilçelere kısıtlama mı gelecek? - Sayfa 4

TRT Haber'in haberine göre, İstanbul Valiliğinde bu pazertesi mega kentin koronavirüs salgınına ilişkin yeni tedbirlerinin ele alınacağı bir toplantı yapılması bekleniyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında olacağı öngörülen toplantıda 'Hayat Eve Sığar' uygulamasındaki yoğunluk haritaları da alınacak kararlara ışık tutacak. 

444