İstanbul seçimi için son anket yayınlandı!

Themis Araştırma tarafından yapılan 23 Haziran'da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi anketinin sonuçları açıklandı.

İstanbul seçimi için son anket yayınlandı! - Sayfa 1

23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçiminde 2 aday öne çıkmış durumda Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım. Seçime sayılı günler kala anket şirketleri de İstanbul seçimiyle ilgili değerlendirmelerini duyurmaya başladılar. 

116
İstanbul seçimi için son anket yayınlandı! - Sayfa 2

Themis Araştırma'nın duyurduğu son ankette Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım karşısında kararsızlar dağıtıldığında 7,7 puan önde görünüyor.

216
İstanbul seçimi için son anket yayınlandı! - Sayfa 3

KARARSIZLAR DAĞITILDIĞINDA FARK 7,7 PUANA YÜKSELİYOR

"Yüz yüze anket yöntemi" kullanılan araştırma 8 haziran - 12 Haziran 2019 tarihlerinde, İstanbul'un 23 ilçesinde son seçimde İstanbul seçim sonuçların veren ve yüksek oranda İstanbul'u temsil kabiliyetine sahip mahallelerinde gerçekleştirildi ve anketin hata payı yüzde +/- 2,13 olarak hesaplandı.

316
İstanbul seçimi için son anket yayınlandı! - Sayfa 4

23 Haziran seçimlerine yönelik araştırmada kararsızlar dağıtılmadan Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın 6,2 puan önünde görülürken, kararsız seçmenin oyları dağıtıldığında bu fark Ekrem İmamoğlu'nun lehine 7,7 puana yükseliyor.

416