İstanbul depremi olursa hangi ilçeler ayakta kalacak?

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremler, Türkiye’yi derinden sarstı. Türkiye tarihinin unutulmaz faciaları arasına giren çifte depremin neden olduğu yıkımın ardından gözler İstanbul'a çevrildi. İstanbul depremi öyle ya da böyle olacak. Peki beklenen İstanbul depremi hangi ilçelerde büyük yıkım yapacak, nereyi teğet geçecek? İstanbul'da depreme dayanıklı ilçeler hangisi? İşte İstanbul risk haritası….

İstanbul depremi olursa hangi ilçeler ayakta kalacak? - Sayfa 1

Dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemiz neredeyse her bölgesiyle risk altında. Ancak bazı bölgelerde uzmanların verdiği bilgiye göre büyük bir enerji birikmiş durumda ve her an deprem riskiyle karşı karşıya. 

122
İstanbul depremi olursa hangi ilçeler ayakta kalacak? - Sayfa 2

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan depremlerden sonra gözler beklenen İstanbul depremine çevrildi.

222
İstanbul depremi olursa hangi ilçeler ayakta kalacak? - Sayfa 3

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ilki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Bölgedeki depremin etkileri devam ederken 15 milyondan fazla nüfusa sahip olan İstanbullular "İstanbul'da depreme dayanıklı ve dayanaksız ilçeler hangileridir?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

322
İstanbul depremi olursa hangi ilçeler ayakta kalacak? - Sayfa 4

İSTANBUL'DA DEPREME DAYANIKLI İLÇELER LİSTESİ

422