İstanbul barajlarında tedirgin eden gelişme!

İstanbul'da kış ayı içerisinde yeterince kar yağışı olmadığı için barajlarda doluluk oranında azalmalar meydana geldi. İSKİ, İstanbul'da ki barajların son durumuna ilişkin verileri paylaştı. İşte detaylar...

İstanbul barajlarında tedirgin eden gelişme! - Sayfa 1

İstanbul'da kış beklenenden daha az sürdü. Haliyle bu durum barajlardaki doluluk oranını etkiledi. Şubat ve Mart aylarında beklenen yağmur da yağmayınca İstanbul barajları alarm vermeye başladı.

İSKİ, İstanbul'da ki barajların son durumuna ilişkin verileri paylaştı. İşte detaylar...

110
İstanbul barajlarında tedirgin eden gelişme! - Sayfa 2

Alibey Barajı

İSKİ raporlarında yer alan bilgiye göre İstanbul’daki Alibey Barajı’nın doluluk oranı yüzde 10,65! Yılbaşından bu yana doluluk oranı yaklaşık bu seviyelerde seyrediyor. Şu anda bu barajdaki su miktarı 3.64 milyon metreküp! 2022 yılının Mart ayında ise Alibey Barajı’ndaki su miktarı bugünün neredeyse 7 katı! Geçtiğimiz yıl Alibey Barajı’ndaki doluluk oranı tam yüzde 78.29!

210
İstanbul barajlarında tedirgin eden gelişme! - Sayfa 3

Büyükçekmece Barajı

Toplam kapasitesi yaklaşık 149 milyon metreküp olan Büyükçekmece Barajı’nda 14 Mart itibariyle 45,59 milyon metreküp su var! Bugün itibariyle Büyükçekmece Barajı’nın doluluk oranı yüzde 30.61! Öte yandan geçtiğimiz yıl Mart ayında Büyükçekmece Barajı’nın doluluk oranı yüzde 94.45’ti! Yani bugünkü oranının neredeyse 3 katıydı! Kuraklık Büyükçekmece Barajı’ndaki su oranını da son yılların en düşük seviyesine geriletti.

310
İstanbul barajlarında tedirgin eden gelişme! - Sayfa 4

Darlık Barajı

İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan Darlık Barajı’nda 2022 yılına göre yüzde 60’a yakın bir kayıp söz konusu. İSKİ’nin internet sitesinde yer alan verilere göre geçen yıl Mart ayında yüzde 100’ü dolu olan Darlık Barajı’nda bugün doluluk oranı yüzde 41. Darlık Barajı’ndaki doluluk seviyesi son 8 yılın en düşük seviyesine gelmiş durumda.

410