İsrail müslümanlara saldırdı! Türkiye ayağa kalkıyor

Kudüs'te Cuma namazını kılan Müslümanlar, İsrail polisinin saldırısına uğradı. İsrail polisinin geçtiğimiz 3 Filistinliyi öldürmesinden sonra başlayan gerginlik ortamı bu hafta da devam etti.<br /> <br /> <blockquote class="twitter-tweet" data-lang="tr"> <p dir="ltr" lang="fr"> ??????<a href="https://twitter.com/hashtag/LIVE?src=hash">#LIVE</a>&nbsp;-&nbsp;<a href="https://twitter.com/hashtag/PALESTINE?src=hash">#PALESTINE</a>&nbsp;: Les affrontements se déclenchent dans plusieurs secteurs de&nbsp;<a href="https://twitter.com/hashtag/J%C3%A9rusalem?src=hash">#Jérusalem</a>&nbsp;(Al-Qods) jusqu'à la place Salahdine.&nbsp;<a href="https://t.co/qLeozKzeY5">pic.twitter.com/qLeozKzeY5</a></p> — Lies??Breaker (@Lies_Breaker)&nbsp;<a href="https://twitter.com/Lies_Breaker/status/888352634310201344">21 Temmuz 2017</a></blockquote> <b>GAZ VE PLASTİK MERMİ</b><br /> <br /> Kudüs'te Cuma namazından çıkan Müslümanlar, İsrail polisinin saldırısına uğradı. Namazdan çıkanlara gaz ve plastik mermiyle saldıran İsrail polisi, ortalığı savaş alanına çevirdi.

İsrail müslümanlara saldırdı! Türkiye ayağa kalkıyor - Sayfa 1

Kudüs'te Cuma namazını kılan Müslümanlar, İsrail polisinin saldırısına uğradı. İsrail polisinin geçtiğimiz 3 Filistinliyi öldürmesinden sonra başlayan gerginlik ortamı bu hafta da devam etti.

GAZ VE PLASTİK MERMİ

Kudüs'te Cuma namazından çıkan Müslümanlar, İsrail polisinin saldırısına uğradı. Namazdan çıkanlara gaz ve plastik mermiyle saldıran İsrail polisi, ortalığı savaş alanına çevirdi.
128
İsrail müslümanlara saldırdı! Türkiye ayağa kalkıyor - Sayfa 2

Kudus'teki Mescid-i Aksa'da, İsrailli güvenlik güçlerinin yaşanan olayların ardından aldığı güvenlik önlemleri Filistinli göstericilerin büyük tepkisiyle karşılaştı. Mescid-i Aksa'nın kapısında başlattığı metal arama dedektörü uygulamasından vazgeçmeyen İsrail hükümeti, 50 yaş altı Müslümanların mescide girişine de yasak getirdi. İsrail polisi cuma namazı sonrası düzenlenen gösteriye çok sert şekilde müdahale etti. AFP haber ajansı, olaylarda 1 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 50 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

 
228
İsrail müslümanlara saldırdı! Türkiye ayağa kalkıyor - Sayfa 3

Mescid-i Aksa'da İsrail'in artırdığı güvenlik önlemleri nedeniyle yaşanan kriz derinleşiyor. İsrail polisinin bugün plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahalesi sonucu onlarca kişi yaralandı. Filistinli gençler de polise çöp arabalarını yakarak ve taş atarak karşılık vermeye çalışıyor.

Mescid-i Aksa'nın kapısında başlattığı metal arama dedektörü uygulamasından vazgeçmeyen İsrail hükümeti, 50 yaş altı Müslümanların mescide girişine de yasak getirdi.

328
İsrail müslümanlara saldırdı! Türkiye ayağa kalkıyor - Sayfa 4

İsrail'in Harem-i Şerif'in kapılarına koyduğu elektronik metal arama dedektörleri nedeniyle Kudüs'te gergin bekleyiş sürüyor. Müslüman cemaatin, dedektörlerden geçmeyi reddettiği aktarıldı.

İsrail'in metal arama dedektörü uygulamasına tepki gösteren Filistinliler, pazar gününden bu yana vakit namazlarını Mescid-i Aksa'nın kapılarında kılıyor.

SİLAHLI ÇATIŞMANIN ARDINDAN BAŞLAMIŞTI

14 Temmuz tarihinde Kudüs'teki Mescid-i Aksa yakınlarında İsrailli Araplar tarafından polise açılan ateşin ardından iki İsrailli polis ölmüş, bir polis de yaralanmıştı. İsrailli Araplar tarafından düzenlendiği açıklanan silahlı saldırının ardından olayın gerçekleştiği cuma günü Mescid-i Aksa'da ibadet askıya alınmıştı. Olayda, çatışmaya karışan 3 kişi İsrail polisi tarafından öldürülmüştü.

Mescid-i Aksa'nın çevresinde yaşanan çatışmanın ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mescid-i Aksa çevresinde güvenlik önlemlerinin artırılacağını duyurmuştu. 

428