İslam Memiş uyardı: Altın için 'bir hafta bekleyin' dedi, iki önemli gelişmeye dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretine dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Türkiye’nin vereceği her mesaj veya adım yurtiçi piyasaları mutlaka olumlu ya da olumsuz yönde etkileyecektir" dedi. Memiş, gram altın, dolar, euro ve borsa için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş uyardı: Altın için 'bir hafta bekleyin' dedi, iki önemli gelişmeye dikkat çekti - Sayfa 1

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolar konusunda haftanın öne çıkan iki gelişmesini anlattı. Memiş, "Küresel piyasalarda takip edeceğimiz önemli bir veri yok. Ancak yurt içi piyasaları etkileyecek iki önemli gelişme olacak. 1- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak’tan vereceği mesajlar 2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Perşembe günü açıklayacağı faiz kararı. Türkiye’nin vereceği her mesaj veya adım yurt içi piyasaları mutlaka olumlu ya da olumsuz yönde etkileyecektir." dedi.
 

İslam Memiş uyardı: Altın için 'bir hafta bekleyin' dedi, iki önemli gelişmeye dikkat çekti - Sayfa 2

Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararının da kritik olduğunu söyleyen Memiş şunları ekledi:
 

İslam Memiş uyardı: Altın için 'bir hafta bekleyin' dedi, iki önemli gelişmeye dikkat çekti - Sayfa 3

TCMB’den piyasalar faiz artırımı beklemiyor. Sürprizleri seven bir merkez bankamız olduğundan faiz artırımı da yapabilir. TCMB’nin faiz kararları bildiğiniz gibi tahmin edilemiyor. Bu hafta piyasalarda karışık bir seyir bekliyorum. Bu hafta için takip edeceğim bant aralıkları şöyle: Bist100 endeksi; 9.693 puan seviyesinden kapanış yapmıştı. 

İslam Memiş uyardı: Altın için 'bir hafta bekleyin' dedi, iki önemli gelişmeye dikkat çekti - Sayfa 4

 Bu hafta 9 bin 400-9 bin 800 puan aralığını takip edeceğim. Jeopolitik gerginlikler satışlara, TCMB’nin faizleri değiştirmemesi alımlara neden olur. Döviz kurları; Genel trend yukarı yönlü olduğundan geri çekilmelerin ya da yatay seyrin kalıcı olmayacağını düşünüyorum.