Zonguldak'ta iğrenç olay: Kadın kuaföründen 14 yaşındaki çırağına cinsel istismar! 78 yıla kadar hapis istemi...

Zonguldak’ta kadın kuaförü Hasan E. (46) hakkında yanında çalışan çırak öğrenci Ö.T.’ye (14) yönelik ‘Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Çocuğa karşı cinsel taciz’ suçlamalarıyla 78 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede ifadelerine yer verilen kız çocuğu, “Hasan bana ‘seni istiyorum, seninle olmak istiyorum’ şeklinde mesajlar attı. Zamanla bana dokunmaya, beni kısıtlamaya ve kıskanmaya başladı” dedi. Tutuklanan Hasan E. ise “Ö.T.’yi iş yerinde çıkardığı huzursuzluklar nedeniyle uyardığını kendisine iftira atıldığını öne sürdü. İddianamede kız çocuğunun kayda aldığı ve şikayetçi olmadan önce ikili arasındaki geçtiği belirtilen konuşma içeriği de yer aldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Zonguldak'ta iğrenç olay: Kadın kuaföründen 14 yaşındaki çırağına cinsel istismar! 78 yıla kadar hapis istemi...

Kadın kuaföründe çırak olarak çalışan kız çocuğu Ö.T., işletmenin sahibi Hasan E.’nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ve kendisini zorlayan mesajlar attığını ailesine anlattı. Aile, Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek şikayetçi oldu. Çocuğun pedagog eşliğinde alınan ifadesinde ‘ustası’ Hasan E.’nin kendisine dokunduğunu ve öptüğünü, iş yerinde sıkıştırarak cinsel taleplerde bulunduğunu anlattı. Savcının talimatıyla gözaltına alınan Hasan E. ifadesinde, kendisine iftira atıldığını öne sürerek suçlamayı reddetti. Kuaför Hasan E. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ara eleman ihtiyacı için işletmelere çırak öğrenci kaydeden Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi’nin, Hasan E.’nin yanında çalışan diğer 2 öğrencinin de sözleşmesini feshettiği öğrenildi.

SÖZLÜ TACİZ, CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasını tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede şikayetçi olduğu belirtilen Ö.T.’nin, ifadelerine yer verildi. Ağustos ayından beri Hasan E.’nin kuaföründe staj yaptığını belirten Ö.T., “Hasan bana ‘seni istiyorum, seninle olmak istiyorum’ şeklinde mesajlar attı. Yaz aylarında, sözlü olarak ‘seni istiyorum, sen çok güzelsin’ gibi sözler söylüyordu. Yüz yüze de mesaj atarak beni taciz etti. Birileri olunca mesaj atıyordu. Zamanla bana dokunmaya, beni kısıtlamaya ve kıskanmaya başladı. Dokunmalarına izin vermedim. Bu ay 3 kez kıyafetimin üstünden göğüslerimi sıktı. Bir süre önce de Hasan beni iş yerine kilitlemişti. Kapıyı yedek anahtarla açtım” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER