Yüzde 80 yerlilik oranı var: TCG İstanbul göreve hazır

Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul fırkateyninin yaklaşık 1 ay sonra göreve başlaması bekleniyor. İstanbul Tersanesi'nde TCG İstanbul Fırkateyni'nin üretim süreci, özellikleri ve hedefleri anlatılırken, Atatürk'ün yatı Savarona'nın restorasyon süreci hakkında da bilgiler verildi. Tersane komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin , "Gelişmiş ve yetkin komuta kontrol sistemleriyle ve artan sensör ve silahlarıyla çok etkin bir vuruş gücüne sahip olacaktır. Yüzde 80 yerlilik oranı bulunmaktadır. Tek eksik noktamız olan ana tahrik sistemleri yani makineleri de büyük bir gayretle millileştirme, yerlileştirme yolunda devam ediyoruz" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yüzde 80 yerlilik oranı var: TCG İstanbul göreve hazır

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Dizayn Proje Ofisi (DPO) tarafından projelendirilen ve dizayn edilerek İstanbul Tersanesinde üretilen MİLGEM (Milli Gemi) istif sınıfı TCG İstanbul Fırkateyni, düzenlenen tersane turu ile basın mensuplarına tanıtıldı. İstanbul Tersanesi Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin ve Dizayn Proje Ofisi Müdürü Doç. Dr. Müh. Alb. Hakan Uçar'ın sunumlarının ardından Türkiye'nin sahip olduğu 4 askeri tersaneden en büyüğü olan İstanbul Tersanesi, gemi inşa, makine, elektrik ve elektronik sistemlerin mühendisler tarafından nasıl tasarlandığı görevli personel tarafından gazetecilere anlatıldı.

Yüzde 80 yerlilik oranı var: TCG İstanbul göreve hazır - Resim : 1

İstanbul Tersane Komutanı Tuğamiral Yetkin, "Gemilerimize ana muharip unsurlarımız olan hücum botlarımız, karakol gemilerimiz, korvetlerimiz ve fırkateynlerimizin tüm makineleri üretici seviyesinde, yurt dışı bağımlılığımız olmaksızın burada toplanabilmekte, arızaları burada giderilebilmekte ve tekrar gemilere monte edilebilmektedir. Makinelerimiz burada toplandıktan, göreve hazır hale getirildikten sonra gemiye konmadan önce yaptığımız bir işlem daha var, oda o makineleri sanki gemideymiş gibi test edebilme imkanımız var. Bunu bu seviyede yapan başka bir tersane bulunmamakta" dedi.

Yüzde 80 yerlilik oranı var: TCG İstanbul göreve hazır - Resim : 2

MİLGEM PROJESİNDE 5 GEMİ TAMAMLANDI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER