Yüz yüze eğitim öncesinde çocukları maske takmaya teşvik etmenin yolları

Milli Eğitim Bakanlığı 21 Eylül Pazartesi günü okullarda yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlayacağını duyurdu. Çocukların bir arada bulunacağı yüz yüze eğitim sürecinde uyulması gereken sosyal mesafe kuralları ve maske kullanımının önemi tekrar gündeme geldi. Eğitimci Yazar Coşkun Bulut çocuklarda sosyal mesafe kurallarına uyum ve maske kullanma konusunda motivasyon oluşturmanın ipuçlarını verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yüz yüze eğitim öncesinde çocukları maske takmaya teşvik etmenin yolları

Küresel salgın ile topyekün mücadele edebilmemiz için Eğitimci Yazar Coşkun Bulut, ebeveynlere çocuklarda maske takma ve sosyal mesafe kurallarına uyum konusunda motivasyon oluşturmak için şu önerilerde bulundu:

Önce örnek olmak gerek

Hayatımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmemiz için gerekli olan mesafe, temizlik, maske takma kurallarına yetişkinler olarak önce biz uymalıyız ve çocuklara doğru örnek olmalıyız. Çocuklara maskenin doğru şekilde nasıl takılması ve çıkarılması gerektiği uygulamalı olarak gösterilmeli ve evde birlikte alıştırma yapılmalı. Bilinçli davranan bir ailenin bireyi olmak çocukları daha sorumlu davranmaya yöneltecektir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER