Yunanistan kızıla büründü! Türkiye'ye doğru yola çıktı... Toz taşınımı geliyor, 3 gün etkili olacak

Kuzey Afrika'dan gelen toz bulutlarının etkisiyle Yunanistan'ın başkenti Atina'da gökyüzü turuncu bir renge büründü. Meteoroloji, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde beklenen toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısı yaptı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de 3 gün etkili olacak toz taşımı nedeniyle maske uyarısında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yunanistan kızıla büründü! Türkiye'ye doğru yola çıktı... Toz taşınımı geliyor, 3 gün etkili olacak

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre bugün bölge genelinde toz taşınımı beklendiği bildirildi.

Toz taşınımının yarın İç Anadolu Bölgesi'nde de etkili olması beklenirken açıklamada, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

3 GÜN ETKİLİ OLACAK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER