Yıkılan köprünün ABD'ye günlük faturası 200 milyon dolar

ABD'nin Baltimore şehrinde yıkılan köprü yüzünden kapanan Baltimore limanının günlük zararının 200 milyon doları bulduğu açıklandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yıkılan köprünün ABD'ye günlük faturası 200 milyon dolar

ABD'nin Baltimore şehrinde yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nün yankıları sürüyor. Singapur bandıralı bir yük gemisinin dümeni kitlenmiş, ardından gemi köprüye çarpmıştı. AFP'ye göre çarpmanın etkisi ile yıkılan köprü ABD'nin önemli limanlarından biri olan Baltimore Limanı'na girişi kapatmış durumda. 

Başkent Washington D.C.'ye en yakın liman olarak bilinen Baltimore Limanı'nın köprü yıkılmadan önce günlük 100 ila 200 milyon dolar arasında geliri olduğu, felaketten bu yana limanın bu gelirden mahrum kaldığı bildirildi. Köprünün liman girişinin kapatmasından bu yana gemi giriş ve çıkışı yapılamıyor. Limanın istihdam sağladığı 140 bin kişinin ise geleceği belirsiz. 

ABD Federal Karayolu İdaresi, köprü enkazının hızlıca toparlanması için bölgesel yönetimin il etapta 60 milyon dolarlık destek talebini yerine getireceği açıklandı. Köprünün inşatına ne zaman başlanacağı ise henüz açıklanmadı. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER