Yeni dönemi birlikte açalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Diyarbakır mitinginde alanda 70 bin kişi olduğunu söyledi, “Bu kardeşliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” mesajı verdi. Erdoğan, “31 Mart, Kürt kardeşlerimizin tüm tasallutlardan kurtulup, özgür iradeleriyle kendilerinin, şehirlerinin geleceğine karar verecekleri dönüm noktası olacaktır. Gelin yeni bir dönemin kapılarını birlikte aralayalım” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yeni dönemi birlikte açalım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün ilk olarak partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı’ndaki mitingine katıldı. Erdoğan, alanda 70 bin kişinin olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan seçimlerde Diyarbakır’da hem milletvekilliğinde hem cumhurbaşkanlığında arzu ettiğimiz oy oranlarına ulaşamadık. Diyarbakır’da bu kardeşinize yüzde 28.5 ve tek parti faşizminin bugünkü temsilcisi CHP adayına yüzde 71.5 oy çıkmışsa durup üzerinde mutlaka düşünmemiz lazım Ancak seçim sonuçlarının sizin de içinize sinmediğine inanıyorum. İşte bu alan onu söylüyor” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır ve ardından Batman mitinglerinde özetle şunları söyledi:

KİRLİ PAZARLIKLAR VAR

“Kent uzlaşısı adı altında kirli bir ittifak kuruldu. Bavul bavul dolarlar, bavul bavul eurolar, bu paralar nereden gelip, nereye gidiyor? Hangi şirketler bunları paylaşıyor? Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır. Dikkat ederseniz bu pazarlıkta siyasi kazanım, eser ve hizmet derdi yok. Kürt kardeşlerim böyle bir aşağılanmayı, hakareti asla hak etmiyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER