Yargıtay seçiminde 20. tur da sonuçsuz

Yargıtay Başkanlığı seçimi yine sonuçlandırılamadı. Başkanlık için yarışan iki aday Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ve Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez dünkü 19 ve 20. turlarda seçilmek için gerekli 175 oyu alamadı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yargıtay seçiminde 20. tur da sonuçsuz

Başkanlık seçimi 24 Nisan Çarşamba günü yeniden aday başvuruları alınarak yapılacak 21. tur oylaması ile devam edilecek. İlk üç tur oylamadan da sonuç alınmazsa, son iki tur seçim en çok oyu alan iki aday arasında 25 Nisan Perşembe günü yapılacak.

24 Mart 2020’de seçilen Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresi 24 Mart itibarıyla dolmuştu. Yargıtay üyeleri 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için ilk olarak 25 Mart Pazartesi günü sandık başına gitmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER