Yardım taşıyan askeri helikopter düştü! Selden sonra bir felaket daha...

Ekvador'da sel bölgesine yardım götüren bir askeri helikopterin düşmesi sonucu 5 asker ile 3 sivil hayatını kaybetti. Kazanın nedeni henüz açıklanmadı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yardım taşıyan askeri helikopter düştü! Selden sonra bir felaket daha...

Ekvador Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, orduya ait Mi-171E tipi askeri bir helikopterin dün selden etkilenen bölgelere yardım taşıdığı sırada yerel saatle 09.36'da Pastaza eyaletine bağlı Tiwino'da düştüğü bildirildi.

Kazada 5'i asker, 3'ü Ekvador Hükümeti Risk Yönetim Sekreterliği (SGR) çalışanı olmak üzere toplam 8 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Kazanın nedeninin belirlenmesi için soruşturma komitesi kurulması talimatı verildi. Açıklamada, "Biz askerler, askerlik mesleğinin getirdiği risklere rağmen vatanlarına tam bir özveri ve profesyonellikle hizmet eden 5 cesur askerimizin ve 3 örnek Ekvador vatandaşının aileleriyle dayanışma içindeyiz" ifadeleri kullanıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER