Washington ve İsrail mutabık kaldı: Hamas, Refah’tan çıkarılacak

İsrail hükümetinin Refah operasyonuna aylardır şerh düşen ABD, perşembe günü yapılan 2. ABD-İsrail Stratejik Danışma Grubu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Hamas’ın Refah’tan çıkarılması konusunda mutabık kalındığını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Washington ve İsrail mutabık kaldı: Hamas, Refah’tan çıkarılacak

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın liderlik ettiği toplantıya İsrail tarafından Stratejik İlişkiler Bakanı Ron Dermer ve Sullivan’ın mevkidaşı Tzachi Hanegbi katıldı.

TOPLANTI YAPILDI

Yazılı açıklama, “her iki taraf, Hamas’ın Refah’ta yenilgiye uğratılması yönündeki ortak hedef üzerinde mutabakata vardı. ABD’li katılımcılar Refah’taki eylem planlarıyla ilgili endişelerini dile getirdi ve İsrailli katılımcılar bu endişeleri dikkate almayı kabul etti” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER