Ücretsiz izinliye maaş desteği

Hiçbir vatandaşın işini kaybetmemesi için mücadeleyi sürdürdüklerini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Vatandaşlarımızın gelirlerini güvence altına almak ve kayıplarını telafi etmek için neler yapabiliriz, diye canla başla çalışıyoruz. Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin. Onlar için de maaş desteğini başlatacağız” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ücretsiz izinliye maaş desteği

Koronavirüs salgınının yayılmasının ardından hükümet de bir dizi tedbir alarak, salgının ekonomik etkilerini azaltmak için sıkı önlemleri devreye aldı. Yaşanan süreçte vatandaştan iş dünyasına kadar tüm kesimleri içine alan bir anlayışla hareket edilirken, özellikle istihdamın korunmasına yönelik adımlar hız kazandı. Dün Twitter üzerinden bir video paylaşarak açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, hiçbir vatandaşın işini kaybetmemesi için mücadeleyi sürdürdüklerini ifade etti. Albayrak, “Sanayicimizi, esnafımızı, KOBİ’lerimizi korumak adına gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın gelirlerini güvence altına almak ve kayıplarını telafi etmek için neler yapabiliriz, diye canla başla çalışıyoruz” dedi.

MERAK ETMEYİN

Esnaf için, mücbir sebep kapsamına giren firmalar ve KOBİ’ler için vergi ve SGK ödemelerini ertelediklerini anımsatarak, dükkanını kapatan ya da işleri yavaşlayan esnafa da kısa çalışma ödeneği sağladıklarını, esnafın yanında çalışanların maaşının büyük kısmını ödeyeceklerini söyleyen Albayrak, “Bu süreçte kısa çalışma ödeneğine başvuramayan esnaflar, ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlar var. Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin. Onlar için de maaş desteğini başlatacağız” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER