Türkiye’nin yasağı İsrail’i sarsacak

Türkiye’nin İsrail’e yönelik aldığı ‘ithalat ve ihracat’ı durdurma kararının İsrail ekonomisini ciddi anlamda olumsuz etkileyeceği iddia ediliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye’nin yasağı İsrail’i sarsacak

İsrail’in neredeyse yedi aydır Gazze Şeridi’ne yönelik savaş suçlarına varan saldırılarını sürdürmesi ve Filistinlileri temel insani ihtiyaçlarından mahrum bırakması üzerine Türkiye’nin uygulama kararı aldığı ‘ticaret yasağının’ İsrail ekonomisini sarsacağı değerlendiriliyor.

FİYATLAR ARTACAK

İsrail medyası, halihazırda gıda, tek kullanımlık eşyalar ve kişisel bakım ürünleri gibi birçok ürünü Türkiye’den ithal ettiğini, bu sebeple de ithalatın durmasının fiyatların yükselmesine neden olacağını öne sürdü. Ülkenin en yaygın süpermarket zincirlerindn Good Pharm’ın sahibi ve CEO’su Adam Friedler, Ankara’nın aldığı kararı, ‘İsrail ekonomisini çok daha pahalı alternatifler aramaya zorlayacak bir darbe’ olarak yorumladı. İsrail medyasına konuşan Friedler, birçok ürünün coğrafi yakınlık sebebiyle Türkiye’den ithal edildiğini, yasağın İsrail’e çok pahalıya patlayacağını ifade etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER