Türkiye’nin Enerji Dönüşümü Görünümü 2023 Raporu: Enerjide hedefler eyleme dönüşsün

SHURA tarafından yayınlanan rapora göre Türkiye’nin enerji dönüşümünde öncelikler listesinin zirvesinde ‘hızla eyleme geçmek’ başlığı olmalı. Çalışmada, yenilenebilir enerjide öngörülen yatırımların hızlandırılması ve gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılmasının önemi vurgulanırken; elektrikli araçlara düşük faizli kredi desteği sunulması ve ısı pompalarına bazı bölgelerde öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye’nin Enerji Dönüşümü Görünümü 2023 Raporu: Enerjide hedefler eyleme dönüşsün

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi tarafından yayınlanan Türkiye’nin Enerji Dönüşümü Görünümü 2023 raporuna göre Türkiye’de 2023 yılında toplam elektrik üretimi 324.8 teravat-saate (TWh) ulaşırken yenilenebilir enerji kaynakları 137.2 TWh ile toplam üretimin yüzde 42’sini karşıladı. Elektrik üretiminde ithal fosil yakıtların payı ise yüzde 44 oldu.

Elektrik üretiminde yerlilik oranı, hidroelektrik santralların üretiminin en üst seviyelere ulaştığı 2019’daki yüzde 60’lık seviyesinden, kuraklık nedeniyle azalan hidroelektrik üretimi nedeniyle 2021’de yüzde 46’ya geriledi, 2022 ve 2023’te yenilenebilir kaynakların üretimindeki artışla yüzde 56’ya ulaştı.

EKONOMİK ERİŞİM

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER