Türkiye’den Brüksel’e uyarı! AB Rum-Yunan ikilisine teslim oldu

Bir süredir Türkiye konusunda somut bir tutum ortaya koyması beklenen AB, Rum-Yunan ikilisine teslim olarak Türkiye ile ilişkileri Kıbrıs sorunuyla ilişkilendirme yoluna gitti. Dışişleri’nden AB’nin adımına tepki geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye’den Brüksel’e uyarı! AB Rum-Yunan ikilisine teslim oldu

Türkiye konusunda aylardır somut pozisyon alması beklenen Avrupa Birliği, dün Brüksel’de sona eren özel zirvede de muğlak yaklaşımını korudu. Bir yandan Türkiye’yle işbirliğine dayanan ve karşılıklı yarar sağlayan ilişki geliştirmenin çıkarına olduğu mesajını veren AB diğer yandan ilişkiye ivme kazandırmaya katkı sağlayacak bir hamle yapmaktan kaçındı. Yine Rum-Yunan ikilisine teslim olarak Kıbrıs sorununa ilişkin müzakereler ile Türkiye konusunu ilişkilendiren AB’ye sert tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, kararlar için, “AB’nin ülkemize ve küresel gelişmelere dair stratejik vizyon eksikliğinin yeni bir örneği” nitelemesi yaptı.

‘KIBRIS’A İNDİRGENEMEZ’

Dışişleri açıklamasında AB’ye uyarı yapılarak, “Aday ülke Türkiye, AB üyeliği konusunda kararlılığını korumaktadır. Bununla beraber, işbirliğimizin seçici bir anlayışla, bazı alanlarla sınırlanmasını reddediyoruz. AB ile diyaloğumuzu, mütekabiliyet çerçevesinde, AB’nin önümüzdeki dönemde Türkiye’ye yönelik adımlarının hızı, düzeyi ve kapsamına göre ele alacağız” ifadeleri kullanıldı. Çok yönlü Türkiye-AB ilişkilerinin Kıbrıs sorununa indirgenmemesi gerektiğinin altının çizildiği açıklamada, “Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesi tarafımızdan hiçbir zaman kabul görmeyecektir” denildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER