Türkiye pandemi sürecinde dünya turizmine örnek oldu

Kovid-19 sürecinde üst düzey hijyen ve sağlık kurallarını uygulayan konaklama tesisleri, restoran ve kafelerle, ulaşım araçlarına verilen sertifikasyon belgesiyle turistlerin "yeni normal"e uygun ağırlanması sağlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye pandemi sürecinde dünya turizmine örnek oldu

Türkiye'de yaz turizm sezonunda yerli ve yabancı misafirler ulaşımdan konaklamaya, tesis çalışanlarının ve turistlerin sağlık durumuna kadar geniş bir yelpazede alınan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle ağırlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının katkıları ve tüm sektör paydaşlarının iş birliğiyle hazırlanan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" kapsamında, konaklama, yeme içme tesisleriyle tur ve transfer firmaları, yetkili uluslararası akreditasyon kuruluşlarınca denetlendi.

Düzenli hijyen ve sağlık denetimi yapılan ve sertifikasyon belgesi almaya hak kazanan işletmeler Kültür ve Turizm Bakanlığının web sitesinden duyuruldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER