Türkiye Expo 2023 Doha’dan ödülle dönüyor

80 katılımcı ülkeyle “Yeşil Bir Çöl, Daha İyi Bir Çevre” teması çerçevesinde gerçekleştirilen Expo 2023 Doha’nın başarılı pavilyon özel ödülleri, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen ödül töreninde sahiplerini buldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye Expo 2023 Doha’dan ödülle dönüyor

Zengin içeriği ve beğeni toplayan mimari tasarımıyla ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören Türkiye Pavilyonu, düzenlenen törende “Bahçecilikte Mükemmellik ve İnovasyona İlişkin En İyi Örnek Pavilyon” içeriğinde AIPH (The International Association of Horticultural Producers) Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı.

“Bahçeciliğin Anavatanı” mottosuyla Türkiye’nin 7 bölgesinden bahçecilik ve tarım ürünlerinin tanıtıldığı Türkiye Pavilyonu’nda, ziyaretçiler Türk tarımının dününden bugününe bir yolculuğa çıkartıldı. Teknolojik ve yenilikçi bir bakış açısıyla oluşturulan sergileme alanlarında Türkiye’nin zengin ürün yelpazesi ve endemik bitki çeşitliliği tanıtıldı. Uluslararası ziyaretçilerin geleneksel Türk kültür, sanat ve gastronomisinden örnekleri büyük bir ilgiyle deneyimlediği Türkiye Pavilyonu, 6 ay boyunca en çok ziyaret edilen pavilyonlardan birisi oldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER