Türk elçiye özel görev! Büyükelçi Paçacı, İslamofobiyle mücadele Özel Temsilcisi oldu

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslamofobiyle mücadele için Özel Temsilci olarak Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı’yı atadı. Özel Temsilci, özellikle Batı Avrupa ülkelerinde giderek artan İslam karşıtı eylemler karşısında, İslam dünyasının görüş ve duruşunu karar alıcılara, kanaat önderlerine ve uluslararası kamuoyuna aktaracak. Büyükelçi Paçacı, sağlık sorunları nedeniyle genel başkanlıktan ayrılmaya hazırlanan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun damadı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türk elçiye özel görev! Büyükelçi Paçacı, İslamofobiyle mücadele Özel Temsilcisi oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın katıldığı İİT’nin Gambiya’nın başkenti Banjul’da gerçekleştirilen 15. Zirvesi’nde ayrıca, Gazze’de saldırılara devam eden İsrail’e karşı önemli kararlar da alındı. İsrail’in savaş ve insanlık suçlarının önlenmesine dönük diplomatik, ekonomik ve siyasi her türlü tedbiri alma çağrısında bulunulan Zirvede,  İİT kararlarını uygulamayan üye devletlerin üyeliklerinin riske girebileceği sinyali verilerek,  hukuki tedbirler uygulanacağı belirtildi. 

İSLAM DÜNYASININ GÖRÜŞLERİNİ AKTARACAK 

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Büyükelçi Mehmet Paçacı, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) 4-5 Mayıs’ta Banjul’da gerçekleştirilen 15. Zirvesi’nde İİT Genel Sekreteri’nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atanmıştır. Büyükelçi Paçacı’nın bu görevi başarıyla yürüteceğine inancımız tamdır. Bu vesileyle, İslam karşıtlığıyla mücadele konusunda uluslararası toplumun ortak bir tutum sergilemesi ve kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini hatırlatıyoruz” denildi.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER